Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Lufthansa’da grev: Uçuşların neredeyse tümü iptal edildi

Avrupa’nın birinci havayolu şirketi Lufthansa çalışanlarının grevi nedeniyle Almanya’da çarşamba günü öngörülen uçuşların neredeyse tamamı iptal edilecek.

Lufthansa tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Verdi sendikasının ücret müzakereleri çerçevesinde yaptığı grev çağrısı ardından iki temel havalimanı olan Frankfurt ve Münih’te bine yakın iniş ve kalkış iptal edilecek. 130 bini aşkın yolcunun bu iptallerden etkileneceği ifade edildi.

Sendika grevin çarşamba günü saat 03.45’te başlayacağını ve perşembe saat 06.00’ya kadar süreceğini bildirdi.

Verdi sendikası, yüzde 9,5 ücret artışı talep ettiği yönetim üzerinde baskı kurmayı amaçlıyor.

Bu sosyal hareket, başta bakım servisleri olmak üzere kara çalışanlarını ilgilendiriyor.

Havalimanlarının iyi işleyişi için temel önemde olan uçak çekici araçlarının operatörleri katıldığı için grevin etkisi büyük olacak.

Lufthansa, Frankfurt’ta 678, Münih’te ise 345 uçuşu iptal edeceklerini bildirdi.

Şirket, "Grevin etkisi perşembe ve cuma günleri ara sıra iptallere ve gecikmelere de yol açabilir" diye ekledi.

Grev, Almanya’nın güneyindeki bu her iki bölgede okul tatillerinin başlamasının birkaç gün öncesine denk geldi. Personel eksiliği nedeniyle yolcular zaten son haftalarda uzun beklemeler ve bir dizi uçuş iptaliyle karşı karşıya kaldı.

Haziran sonunda ekonomi enstitüsü IW tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre Alman havacılık sektöründe mevcut durumda 7 bini aşkın işçi eksikliği var. Bu nedenle bu yaz Lufthansa zaten 6 bin dolayında uçuş iptal etmişti.