Lufthansa pilotlarından yeni grev çağrısı

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi olan Alman Lufthansa grubu pilotları Çarşamba gününden itibaren yeniden greve gitmeye çağırdı.

Lufthansa şirketinin yönetimi yeni bir iş durdurma eyleminin önüne geçmeye çalışıyor. Şirket, ücret müzakereleri kapsamında bu Salı gümü pilot sendikasına yeni bir teklifte bulunacaklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Lufthansa, daha iyi bir öneri yapacaklarını belirterek, uçuşlara ilişkin olası iptal kararlarının da gün içinde açıklanacağını ifade etti.

Yolcu bölümündeki grevin perşembe ve cuma günleri yaşanması beklenirken, yüksek karlı kargo şubesinde ise Cuma gününe kadar süreceği belirtiliyor.

Tek pilot sendikası olan Vereinigung Cockpit, yeni bir grevin ancak ciddi bir teklifle engellenebileceğini açıkladı.

Geçen cuma günü pilotların grevi nedeniyle iki temel havalimanı olan Frankfurt ve Münih’te uçuşların neredeyse tamamı iptal edilmişti. Ücret artışı üzerine müzakerelerin başarısız olması nedeniyle grev kararı alınmıştı.

Sendika yüzde 5,5 ücret artışı talep ediyor.  Lufthansa’nın yolcu ve yük taşımacılığı faaliyetlerinde 5 bin 500 dolayında pilotu var. Pilotları temsil eden tek sendika ise Vereinigung Cockpit.

Kara çalışanlarını temsil eden Verdi sendikası ile ağustos ayında bir anlaşmaya varılmıştı. Kara çalışanları aylık olarak 200 euro ücret artışı alacak, 2023’ün başından itibaren ek olarak yüzde 2,5, temmuz 2023’te ise yüzde 2,5 daha ücret artışına sahip olacak.