Macron: Türkiye’nin işgal etmeyeceği konusunda ikna olmuş

Efrin’i işgal girişimine karşı hem nalına hem mıhına bir tavır takınan Fransa, Türkiye’ye işgale yönelik uyarısını ‘geri almayacağını’ söylese de, işgal riski olmadığı konusunda ‘ikna olduğunu’ iddia etti.

Tunus’a ziyaretinde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha önce ‘işgal harekatı olmasın' yönündeki sözlerinden geri adım atmayacağını söyledi. Macron, “Sözlerimi geri almayacağım” derken, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ‘kendisini rahatlattığını’ söyledi.

Macron, “Türk Dışişleri’nin reaksiyonundan operasyonun sadece sınır güvenliğini sağlamaya dönük olduğunu ve Türkiye’nin bugünkü pozisyonlarından daha ileri gitmeyeceğini not ediyorum. Türkiye’nin reaksiyonu daha ileri gitmeyeceği anlamına geliyor ve dolayısıyla da bu beni rahatlattı” diye konuştu.

Emmanuel Macron, Salı günü Ermeni halkının temsilcilerinin verdiği bir yemek sonrasında Le Figaro’ya verdiği mülakatta Türkiye’nin saldırılarının işgal amaçlı olması halinde ‘ciddi bir sorunun olacağı’ uyarısında bulunmuştu. Macron’un sözlerine karşı dün Türkiye’den yapılan açıklamada, işgal niyetinin olmadığı savunulmuştu.