Maduro’ya göre Kolombiya askeri çatışma çıkarmak istiyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya hükümetini FARC’ın yeniden silahlanmasını bahane ederek Venezuela ile askeri bir çatışma çıkarmaya çalıştığı tepkisinde bulundu.

Nicolas Maduro, Kolombiya hükümetinin Venezuela ile askeri çatışma çıkarmak ve sınıra orduyu yerleştirmek için FARC’ı bahane ettiğini belirtti.

Başkent Caracas’taki askeri bir tören sırasında konuşan Maduro, “Kolombiya hükümeti, Kolombiya’yı giderek kötüleşen bir savaşa etmekle kalmadığı gibi, Venezuela’ya saldırmak ve ülkemize karşı askeri bir çatışma başlatmak için temelsiz suçlamaları bahane ediyor” dedi.

Maduro, Kolombiya’nın saldırı tehdidine karşı 2.200 kilometrelik sınırda askeri birlikleri “turuncu alarma” geçirdiklerini de açıkladı.

Devlet Başkanı ayrıca aynı sınırda 10 ve 28 Eylül tarihlerinde askeri tatbikatlar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kolombiya’da FARC gerillalarının geçen hafta yeniden silahlandıklarını açıklaması ardından her iki ülke arasındaki gerilim daha da tırmandı. Kolombiya’nın sağcı Devlet Başkanı İvan Duque, Maduro’yu daha önce FARC’tan ayrılanları desteklemek ve barındırmakla suçluyor. Caracas yönetimi bu suçlamaları reddediyor.

Kolombiya ayrıca, ABD dahil 50 kadar ülkeyle birlikte Maduro’nun meşruluğunu tanımıyor ve kendisini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı Juan Guaido’yu tanıyor.