Meksika ABD sınırına 15 bin kişilik güç yığdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenler üzerinden yüklendiği Meksika, kuzey sınırına 15 bine yakın asker ve polis yığıldığını duyurdu.

Meksika Savunma Bakanı Luis Cresencio Sandoval, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile imzalanan anlaşma gereği bu ülke sınırına asker ve polislerin sevk edildiğini söyledi.

Sınır bölgesine 15 bine yakın asker ile polisin sevk edildiğini kaydeden Savunma Bakanı, bu güçlerin kaçak geçişler halinde göçmenleri yakalama ve yetkili otoritelere teslim etme görevinin olacağını belirtti.

Bakan, ABD’ye yönelik geçtiğimiz yıl yoğun mülteci akınının olduğu ülkelerin başında gelen Guatemala sınırına da 6 bin 500 güvenlik görevlisinin görev aldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği Ocak 2017’den bu yana Meksika sınırı boyunca duvar inşa etmek istediğini vurguluyor. Ancak Trump, maliyetini Meksika ile paylaşmakta ısrar ettiği projeyi hayata geçiremedi.

ABD’ye göçlerde ilk sırada Meksika yer alırken, geçtiğimiz yıl daha güneydeki Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan binlerce mültecinin binlerce kilometre yürüyerek oluşturduğu ‘karavan’ haftalarca gündemde kalmıştı.