Meksika'da bilanço ağırlaşıyor

Meksika'nın Puebla bölgesinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  224 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika’da meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre ölü sayısı 224. Çok sayıda bina yıkıldığı için enkaz altında kalanlarla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtiliyor.

Açıklanan ilk resmi rakamlara göre deprem sadece başkent Mexico City'de 30 kişinin hayatına mal oldu. Morelos eyaletinde 54, Puebla'da da 26 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Mexico City'deki bir okulun yıkılmasıyla o sırada derste olan en az 21 çocuğun ve 4 yetişkinin hayatını kaybettiğini duyuruldu. Enkaz altındaki en az 20 çocuğu arama-kurtarma çalışmaları sürdüğü bildirildi.

19 Eylül 1985'te Meksico City'i vuran şiddetli depremde yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti. Başkentin yaklaşık 120 km. Güneyinde ve yerin 51 km. derinliğinde meydana gelen deprem, tam da 32 yıl öncekinin yıl dönümüne denk geldi.

Yetkililer dün yerel saatle 13:14'te meydana gelen depremden 2 saat önce, 1985'tekinin yıl dönümü için bir deprem tatbikatı yapıldığını açıkladı.

Başkentte en az 38 bina yıkıldı, uluslararası havaalanı hasar tespiti için kapatıldı. Zarar gören hastaneler boşaltıldı. Enerji dağıtım şirketi CFE, başkentte 3 milyon 800 aboneye elektrik verilmediğini duyurdu.

Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto acil ulusal kriz konseyini toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının haftalar alabileceği belirtildi.

Deprem nedeniyle diğer devletlerden ülkeye yardım ve taziye mesajları da gönderiliyor.

7 Eylül'de Meksika'nın iç kesimlerinde meydana gelen 8,2 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.