Meksika'da çete saldırısı: En az 11 kişi öldü

Meksika'da silahlı kişilerin iki bara ateş açması sonucu 8 kadın, 3 erkek öldü.

Guanajuato eyaleti Celaya'daki güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, saldırının Valle Hermoso semtinde iki bara aynı anda açılan ateş sonucu olay yerinde yedi kadın ve üç erkek öldü. Bir kadın olan 11’inci kişi daha sonra hastanede öldü. Diğer iki kişi ise yaralandı.

Cinayet mahalline bırakılan el yazısı işaretler, saldırıların Guanajuato eyaletinin kontrolü için birkaç yıldır mücadele eden iki uyuşturucu karteli arasındaki rekabetin bir parçası olduğunu gösteriyor.

Meksikalı El Universal gazetesi, saldırıya 15 silahlı kişinin katıldığını söyledi. Bir gazeteye göre, saldırganlar saldırıda molotof kokteyli de attı.

Güvenlik yetkilileri, Meksika Ulusal Muhafızları, Savunma Bakanlığı ve Guanajuato eyalet güvenlik güçlerinin silahlı adamları aradığını söyledi.

Guanajuato, uyuşturucu çeteleri kontrol için savaşırken, son yıllarda Meksika'nın en şiddetli bölgelerinden biri haline geldi.

Hükümet verileri, Guanajuato'da 2022'nin ilk dört ayında 993 cinayet olduğunu gösteriyor ve bu da ona batıdaki Michoacan eyaletinin ardından ikinci en yüksek toplamı veriyor.