Meksika’da üç toplu mezardan 35 cenaze çıktı

Meksika’nın batısındaki Jalisco eyaletinde üç toplu mezar bulundu. 35 cenaze toplu mezarlardan çıktı.

Ülkenin en şiddetli eyaletlerinden biri olan Jalisco’da, üç toplu mezar bulunduğu bildirildi. Kazı çalışmaları devam ederken, yerel yetkililer bilançonun daha da ağır olabileceğini belirtti

Bu toplu mezarlardan biri eyaletin başkenti Guadalajara’da bulundu. Yedi kişiye ait kesilmiş kafa ve başka insan kalıntıları bir eve ait arazide ortaya çıkarıldı. Aynı evde 3 mayıs günü, işkenceye maruz kalmış dokuz kişi kurtarılmıştı.

Uyuşturucu trafiği ile bağlantılı şiddet dalgasının vurduğu Meksika’da mevcut durumda 40 bini aşkın kişi kayıp. Cumhurbaşkanı Felipe Calderon’un 2006’da narkotrafik ile mücadele kampanyasının başından bu yana, ülkede resmi rakamlara göre 250 bin dolayında kişi öldürüldü.

Bir süre önce yedi Amerikalı ve Meksikalı gazeteciden oluşan bir ekip tarafından yayınlanan araştırmada, 2006 ile 2016 arasında 2 bin kaçak toplu mezar tespit edildi. Meksika hükümeti ise ülke genelinde bin 100’ü aşkın toplu mezar tespit edildi. Morglarda kimlikleri henüz tespit edilemeyen 26 bin dolayında cenaze var.