Merkel'den "nefret" eden Lagerfeld'den vatandaşlık tehdidi

Ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld, Alman Başbakan Angela Merkel’in göçmen politikasından Neonazi parti AfD’yi parlamentoya koyduğu tepkisinde bulundu ve vatandaşlıktan çıkmakla tehdit etti.

20’inci yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld, Merkel’in bir milyon göçmeni ağırlama politikasını hedefine aldı.

Lagerfeld şöyle konuştu: “Bir milyon göçmeni ağırlamak gerektiğini söylemek zorunda mıydı? Almanya’nın geçmişine dair anıları hatırlamak gerekiyor. Bunu unuttuğu için Merkel’den nefret ediyorum” dedi.

Fransız Le Point dergisine mülakat veren Lagerfeld, “İyi bir imaj vermek istedi. Almanya’nın 1933’da başkalarına yaptığı kötülüğe dayanamayan protestan kızı olmasından geliyor. Paradoks şu ki, bu kötülüğü düzeltmek isterken, onu iktidara doğru hızlandırdı. AfD yokken, tek bir cümle ile onu iki milyon seçmene bağlayarak var etti ve parlamentoya bu Neonazilerden 100’ünü gönderdi” diye konuştu.

Lagerfeld, “Eğer devam ederse, Alman vatandaşlığından çıkacağım. Artık bu Neonazi kulübünün bir parçası olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Fransa’da yaşayan Hamburglu ünlü tasarımcı, “Ama bu Fransız olacağım anlamına da gelmiyor. Ulusları sevmiyorum, ben kozmopolitim. Kendimi Alman hissetmiyorum, Hansalıyım” diye konuştu.

Modacı Lagerfeld, daha önce de bir çok kez Merkel’in göçmen politikasını sert ifadelerle eleştirmişti. Kasım ayında, göçmenleri Yahudilerin “düşmanı” olarak nitelendiren Lagerfeld, polemiğe neden olmuştu.