Mısır Dışişleri Bakanı: Erdoğan bir katildir

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Rojava'ya işgalci saldırılara tepki göstererek, "Erdoğan bir katil" dedi.

Türk devletinin Rojava'ya işgalci saldırıları üzerine MSD Eşbaşkanı Riyad Dirar başkanlığında Mısır’a giden heyet, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile görüştü.

Görüşmede Şükrü, Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını işgal etmek istediğini belirterek, "O bir katildir. Uluslararası kurallara göre hareket etmiyor. Erdoğan’ın tüm bölgeyi tehlikeye sokmak istediğinden eminiz. Attığı adımların hepsi bunu doğruluyor. Suriye topraklarının bütünlüğünü korumakta kararlıyız ve tüm imkanlarımızla bunun çabalarını göstereceğiz” diye konuştu.

Şükrü bu konuda MSD’nin üzerine büyük bir rol düştüğünü söyledi.

'ARAP BİRLİĞİNDE KARAR ALINMALI'

Heyet, Mısır’a çok büyük görevler düştüğünü, Mısır’ın görevlerini yerine getireceğine inandıklarını belirterek, “Arap Birliği toplantısı olacak. Bu toplantıda Mısır’ın da desteği ile önemli kararlar alınmasını bekliyoruz. Bu kararlarla büyük bir insanlık dramı ve Suriye topraklarının işgal edilmesinin önüne geçileceğine inanıyoruz. Bu toplantıda Türk devletinin  Arap ülkelerindeki büyükelçiliklerinin çalışmalarının askıya alınması kararının alınmasını talep ediyoruz.”

'TÜRKİYE VE KATAR PARÇALAMAK İSTİYOR'

Görüşmede Katar’ın Türkiye’ye destek vermesi üzerine de bir tartışma yürütüldü. Şükrü, Katar’ın Erdoğan’a destek vermesinin Müslüman Kardeşler'e destek vermek olduğunu, Suriye ve diğer Arap ülkelerinin bu proje ile parçalanmak istendiğini belirtti. Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, amaçlarının bu projeyi bozarak, MSD ile birlik, beraberlik ve demokratik bir sistemle yürütülen bir Suriye yaratmak olduğunu söyledi.