Morales Meksika’ya gitti: Yakında geri geleceğim!

Bolivya eski başkanı Evo Morales, ülkesinde tehdit altında olduğunu belirterek Meksika’ya gitti.

Morales gece saatlerinde Meksika’ya ait askeri bir uçakla, Meksika’ya sığındı. Meksika, Morales’e iltica hakkı tanıdı.

Pazartesi günü yerel saatle 21,30 sıralarında Twitter üzerinde bir mesaj paylaşan Morales, “Kız ve erkek kardeşlerim, Meksika’ya gidiyorum” dedi.

Morales, “Siyasi nedenlerle ülkeyi terk etmek bana acı veriyor, ama duyarlı olacağım. Daha fazla güç ve enerjiyle geri geleceğim” diye ekledi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, gece saatlerinde Twitter üzerinde Morales’in Meksika askeri uçağında olduğunu ve elinde Meksika bayrağı bulunduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Morales, Meksika’ya hareket etmeden önce Villa Victoria’daki evinin yağmalandığı ve ateşe verilmek istendiğini belirtti.

Evo Morales, üç hafta süren protesto eylemlerinin ardından ordu ve polisin de desteğini kaybedince Pazar günü istifasını açıkladı. Morales, 20 Ekim’deki başkanlık seçimlerinde zaferini ilan etmiş ancak muhalefet, seçimlerde hile yapıldığı ve bilgisayar ortamında manipülasyon yapıldığı tepkisinde bulunmuştu. 2006 yılından beri iktidarda olan 60 yaşındaki yerli lider Morales, “Başkanlık görevimden vazgeçiyorum” demişti. Bu istifadan önce bir çok bakan ve milletvekili de istifalarını açıklamıştı.