Morin: Türkiye’nin NATO üyeliği sorgulanmalı

Fransız eski Savunma Bakanı Hervé Morin, Fransız hükümetini Türkiye’nin NATO’daki varlığını sorgulaması gerektiğini belirtti.

LCI kanalında konuşan eski Savunma Bakanı Hervé MOrin, “Atlantik İttifakı (NATO) sadece bir askeri ittifak mıdır? Hayır, bu aynı zamanda bir değerler toplumu üzerindeki bir ittifaktır” dedi.

Aynı zamanda Merkezciler Partisi (Les Centristes) Başkanı olan Morin, “Fransa’nın ve uluslararası toplumun bu soruları sormasını isterdim” dedi ve ekledi: “Fransa son derece sert olmalı, ilkelerimizi hatırlatmalı.”

TRUMP’IN ELLERİ KANLI

ABD’nin tutumu için “iğrenç” diyen eski Savunma Bakanı, “Trump’ın ellerine kan bulaştı” diye konuştu.

Kürtlerin terk edilmesine tepki gösteren Morin, “Avrupa Birliği, ABD’nin ne yaptığını kendisine sormamalı. Avrupa Birliği ve Fransa her şeyden önce kendisine ‘Bundan bölge ve zaten gelişen bir katliamı önlemek için ne yapılabilir’ diye sormalı” ifadelerini kullandı.

UEFE CEZA VERMEZSE SUÇ ORTAĞIDIR

Morin, ayrıca Türk işgalini destekleyen Türk milli takım oyuncularının askeri selamından dolayı da, bu ekibin UEFA tarafından cezalandırılmasını istedi. Morin, “Eğer UEFA bir şey yapmazsa, suç ortağı olacaktır” dedi.