PJAK: Her türlü gelişmeye hazırlıklıyız

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Mûînî, bütün çalışma, örgütleme ve hazırlıklarını Doğu Kürdistan ve İran’ın geleceği için yaptıklarını; bölgedeki her türlü gelişme için plan ve çözüm gücüne sahip tek güç olduklarını söyledi.

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Mûînî, İran’da PJAK hariç hiçbir gücün projesinin olmadığını vurgulayarak “Bizim asıl hedefimiz halkların özgürlüğüdür” dedi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanı Siyamend Mûînî, Doğu Kurdistan ve İran’daki gelişmeleri Şarpress’e değerlendirdi. Mûînî, şunları söyledi: “Savunma güçlerimiz, toplum örgütlememiz ve gerillalarımız gün geçtikte daha da güçleniyor. PJAK, bütün çalışma, örgütleme ve hazırlıklarını Doğu Kürdistan ve İran’ın geleceği için yapıyor. PJAK, bölgedeki her türlü gelişme için plan ve çözüm gücüne sahip tek güçtür. Hiçbir işgalci ve diktatör, sonuna kadar devam edemez. Diyalogu önemsiyoruz, öncelik veriyoruz, ancak dürüst ve gerçekçi zeminler üzerinde diyalog gelişirse çözüm getirir, aksi taktirde çözüm alınamaz. Demokratik konfederalist çerçevesinde özerk bir yönetimden yanayız.”

KDP GÜÇLÜ BİR CEPHEYİ ENGELLEDİ

Eşbaşkan Siyamend Mûînî, Kürdistan Cephesi projesinin,  PJAK’ın bir projesi olduğunu, 5. Kongre’den sonra 10 madde şeklinde yayımlandığını hatırlatarak, “Doğu Kürdistan’daki bazı kurumlar, aynı zamanda Güney Kürdistan’daki şahsiyetler PDK’nin (KDP) engellemeleri yüzünden güçlü bir birleşik cephe kurulamadı. Özgürlükçü ve şerefli her insan, PDK’nin Türk devletinden yana olduğunu bilir. Bizim projemiz İran’daki diğer halklar arasında da yaygınlaştı, bir dereceye kadar pratikte de uygulandı ve hala devam etmektedir” şeklinde konuştu.

İRAN’IN BİR ÇÖZÜM PROJESİ YOK

Eşbaşkan Mûînî, İran’da binlerce kişinin baskı, kötü hayat şartları ve mevcut sistemden dolayı alanlara indiğini belirterek,  “Biz diktatörlere karşı olan güç ve taraflardan yanayız” dedi. PJAK Eşbaşkanı, “Şimdiye kadar İran devletinin İran’daki halkların sorunlarının çözümü için hiçbir projesi yok. İran, Doğu Kürdistan’daki güçlerin parçalamasından yana. Bu güçleri birbirine kırdırmak istiyor. Nerede özgür bir Kürt varsa İran ve Türkiye istihbarat ortaklığı ve hava operasyonlarıyla saldırıyor. Bu da bazı tarafların işbirliğinde yapılmakta. Onların iş birliğiyle arkadaşlarımız hava operasyonlarıyla şehit edildi. Eğer ajan ve iş birlikçilerin yardımı olmasa, bu saldırıları yapamazlar” dedi.

İRAN İÇİN KÜRT OLMAK YETİYOR

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Mûînî, İran’ın sadece bir partiyi hedef almadığını, saldırması için Kürt olmanın yeterli olduğunu belirterek, şunları ekledi: “PJAK’ın hedefi de halkın özgürlük ve kurtuluşudur. Bütün engellemelere rağmen mücadele etmekte. Bize karşı nerede bir saldırı yapılırsa kendimizi savunacağız. Askeri, siyasi ve diplomasi alanlarında kendimizi geliştirmişiz ve güçlü bir tecrübemiz var. Özgürlük için mücadele ediyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz.”