Multimilyardar Trump, 2016'da sadece 750 dolar vergi ödemiş!

New York Times gazetesine göre ABD'nin multimilyarder başkanı Donald Trump, 2016-2017 vergi beyannamesinde sadece 750 dolar vergi ödedi.

New York Times, ABD Başkanı Trump'ın 20 yıllık vergi beyannamelerine ilişkin bilgileri yayınladı.

Gazeteye göre, Trump başkanlık seçimini kazandığı 2016 yılında sadece 750 dolar vergi ödedi.

Gazete, "Son 15 yıl içerisinde 10 yıl boyunca hiç vergi ödemedi" diyerek, Trump'ın kazançtan çok zarar bildiriminde bulunduğuna dikkat çekti.

Gazete, Trump'ın ayrıca kendi rezidansları ve özel uçağı için vergi indiriminden yararlandığı kaydederken, Trump'ın başkan olmadan önce televizyon ekranlarına çıkmadan önce kuaför giderleri için de 70 bin dolar düzeyinde vergi indiriminden faydalandığını yazdı.

Vergi beyannamelerini yayınlamayı reddeden multimilyarder Trump bu nedenle hukuki bir mücadelenin merkezinde yer alıyor. Trump, vergi beyannamelerinin yayınlanmasının önüne geçmeye çalışıyor. ABD Başkanı'nın serveti konusunda şeffaflıktan kaçınması, zenginliklerinin boyutları veya potansiyel yolsuzluklarına ilişkin spekülasyonları besliyor.

New York Times'ın haberi ardından Trump, her zamanki gibi "yalan haber" olduğunu savundu.

3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde rakibi olan Joe Biden'in kampanya ekibi, federal düzeyde ortalama bir öğretmenin 7 bin 239 dolar, bir itfaiyecinin 5 bin 289 dolar ya da bir hemşirenin 10 bin 216 dolar vergi ödediğini hatırlatmakla yetindi.