Myanmar’da hava saldırısı: En az 11 çocuk katledildi

Birleşmiş Milletler’e bağlı UNICEF tarafından yapılan açıklamaya göre Myanmar’ın kuzeyinde bir köy okuluna düzenlenen hava saldırısında en az 11 çocuk hayatını kaybetti.

UNICEF-Myanmar yaptığı yazılı açıklamada "16 Eylül'de Sagaing bölgesindeki Depeyin'deki bir okul da dahil olmak üzere sivil alanlara yapılan hava saldırısı ve ayrım gözetmeksizin açılan ateş sonucu en az 11 çocuk öldü” dedi

Açıklamada, “Aynı okuldan en az 15 çocuk kayboldu. UNICEF, bu çocukların derhal ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmaları için çağrıda bulunuyor” denildi.

Myanmar silahlı kuvvetleri “Tatmadaw”, yerel milisleri sivilleri canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

Çocuk hakları için mücadele eden Save The Children isimli sivil toplum örgütünün Asya müdürü Hasan Noor, uluslararası toplumu bu saldırıyı kınamaya ve “suçluların hesap vermesi için ellerinden geleni yapmaya” çağırdı.

1 Şubat 2021’da Aung San Suu Kyi sivil yönetimini deviren darbeden bu yana Myanmar ordusu muhaliflerine karşı kanlı bir baskı kampanyası yürütüyor. Yerel bir sivil toplum örgütüne göre 2 bin 300’e yakın sivil öldürüldü, 15 bini aşkın kişi tutuklandı.