Myanmar’dan kaçan Rohingyalar açlıktan ölebilir!

Sivil toplum örgütü Save The Children, Myanmar'daki baskılardan kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingyaların açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

Ağustos ayından bu yana Müslüman Rohingya azınlığına mensup 410 bin dolayında kişi, Myanmar'daki baskılardan dolayı komşu Bangladeş'e kaçtı. Birleşmiş Milletler, etnik temizlik yapıldığından şüphe ediyor.

Save the Children derneğinin Bangladeş sorumlusu Marc Pierce ‘’Çok sayıda insan, susuz ve besinsiz bir şekilde aç ve bitkin geliyor’’ dedi.

Yazılı açıklama yapan Pierce, uluslararası toplumdan yardımları ve mali desteği arttırmasını istedi.

Bangladeşli yetkililer yollarda kalan ve barınacak yerleri olmayan 100 bin dolayında Rohingyayı kamplara doğru taşımaya başladıklarını açıkladı. Büyük bir kampın yapılması öngörülüyor ancak tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Son kaçışlar öncesi Bangladeş'te zaten 400 bin dolayında Rohinya bulunuyordu. 25 Ağustos'ta Arakan Rohinya Kurtuluş Ordusu'nun 30 dolayında polis noktasına eş zamanlı saldırısı ardından baskılar yeni bir aşamaya girdi. Çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW'ye göre 62 Rohinya kötü yakıldı.