Nasrallah’dan Suudilere: İran’a saldırırsanız sizi yok ederler

Hizbullah, İran’la aylardır gerginlik yaşayan Suudi Arabistan’ın olası saldırısının Suudilerin ‘yok olmasıyla’ sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

Lübnan’daki bir televizyon kanalına konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın İran’a saldırmasının hata olacağını savundu.

Böylesi bir saldırı halinde İran’ın Suudi Arabistan’ı ‘yok edeceğini’ iddia eden Nasrallah, Suudi Arabistan’ın petrole dayalı ekonomisini ise bir ‘kristale’ benzetti. Nasrallah, “İran’a karşı bir saldırıya oynamayın, çünkü sizi yok edeceklerdir. Eviniz kristalden; ekonominiz kristalden. Tıpkı Birleşik Arap Emirlikleri’nin şehirlerinin kristalden olduğu gibi” sözleriyle uyardı.

Nasrallah bu sözleriyle, 14 Eylül’de yapılan ve Suudi Arabistan’ın petrol üretiminin durmasına neden olan dron saldırılarını kastetti.

Suudilerin saldırılar sonrasında yerleştirmek istediği yeni savunma sistemlerinin ülkeyi korumaya yetmeyeceğini savunan Hizbullah lideri, Riyad yönetiminin Yemen’de Şii Husi milislerine karşı içinde bulunduğu savaşa derhal son vermesini istedi.