Nazi tehdidi: Almanya’da özel kuvvetler birliği feshedildi

Almanya’da bazı üyeleri aşırı sağ ile bağlantılığı olduğu ortaya çıkan askeri özel kuvvetler birliği kısmen tasfiye edildi.

Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, özel kuvvetler KSK’nın kısmi olarak feshedildiğini bildirdi.

Süddeutsche Zeitung gazetesine mülakat veren kadın bakan Annegret Kramp-Karrenbauer, KSK’nın ordunun geri kalanına göre “kısmi olarak özerkleştiğini”, bunun da “başındaki bazı kişilerin zehirli kültüründen kaynaklı” olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Başbakan Angela Merkel’in muhafazakar partisi CDU’nun başkanı olan Savunma Bakanı, “Sonuç olarak KSK mevcut biçimi altında devam edemez” dedi.

KSK’nin aşırı sağcı sapmaların en yoğun yaşandığı bölüğü, yeri doldurulmadan feshedildi.

Savunma Bakanı’nın açıklaması KSK bünyesinde 48 bin cephane ve 62 kilogram patlayıcının kaybolmasının tespit edilmesi ardından geldi.

Özel kuvvetlerin bir çok üyesi aşırı sağcı akıma yakınlığı ile ortaya çıkmıştı. Son dönemlerde artan tehdit ve saldırılar nedeniyle, Alman yetkililer dikkatini neo-nazi gruplara yöneltti. Savunma Bakanı, “Sessizlik duvarı kırılmak üzere” dedi.

Bakan, özel kuvvetlerin bu önleyici tedbiri dikkate almaması halinde, KSK’Nin daha geniş bir şekilde yeniden organize edilmesinin kaçınılmaz olacağı konusunda uyardı.