Nijerya’da çeteler 21 kişiyi diri diri yaktı

Nijerya’nın kuzeyindeki bir köyde, 16’sı aynı aileden olmak üzere 21 kişi silahlı çeteler tarafından diri diri yakıldı.

Yerel yetkililer, motosikletle gelen silahlı kişilerin, Kaduna eyaletindeki Bakali köyüne saldırdığını evleri ve araçları yaktığını bildirdi. Hükümet yanlısı yerel bir milis gücünün silahlı çetelerin kampına düzenlediği saldırıya misilleme olarak bu saldırının gerçekleştiği belirtildi.

AFP’ye konuşan yerel yetkili Sani Nuhu, “Saldırıda 21 kişiyi öldürdüler” dedi. Köy sakinlerine göre saldırganlar aynı aileden 6’sı çocuk ve 5 öz savunma grubu üyesi 16 kişiyi bir eve kapattıktan sonra diri diri yaktı.

Saldırının gerçekleştiği yerde yıllarda beridir, hayvan hırsızlığı yapan ve fidye karşılığında bölge sakinlerini kaçıran kriminal çeteler varlık gösteriyor.

Yerel halk, bu şiddete son vermek ve kendilerini korumak için öz savunma grupları kurdular. Köy sakinlerine göre, çete saldırısında önce, Nijerya güvenlik güçlerine bağlı olan bir öz savunma grubunun üyeleri, çevredeki bir ormanda çete kampına saldırı düzenledi.

Nijerya polisi geçen hafta yaptığı bir açıklamada, bölgede geniş çaplı bir operasyon kapsamında “250’yi aşkın terörist ve çete üyesini etkisiz hale getirdiklerini” bildirmişti. Bu bilançoyu bağımsız kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor.