Nijerya'da izdiham: 31 ölü

Nijerya’da bir yardım etkinliğinde yaşanan izdihamda 31 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Nijerya’nın güneyinde bir kilise yardım etkinliğinde meydana gelen izdihamda 31 kişi öldü ve yedi kişi yaralandı. Rivers eyaletindeki Kings Assembly kilisesi tarafından düzenlenen program, ihtiyaç sahiplerine 'umut sunmayı' amaçlıyordu.

Polis sözcüsü Grace Iringe-Koko'ya göre, Rivers eyaletindeki Kings Assembly pentekostal kilisesi tarafından düzenlenen programdaki izdihama yardım arayan çok sayıda kişi katıldı.

Kurbanların çoğu, kilise tarafından düzenlenen yıllık “Ücretsiz Alışveriş” yardım programına geldi. 

Kendisini Daniel olarak tanıtan bir tanık, ölüler arasında “çok fazla çocuk olduğunu” söyledi. AP'ye verdiği demeçte, ölen çocuklardan beşinin bir anneden olduğunu ve hamile bir kadının da hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Hükümet istatistiklerine göre, 80 milyondan fazla insanın yoksulluk içinde yaşadığı Afrika'nın en büyük ekonomisi olan Nijerya'da bu tür olaylar yaygın.

Nijerya geçmişte de benzer izdihamlar gördü. 2013'te güneydoğudaki Anambra eyaletinde aşırı kalabalık bir kilise toplantısında 24 kişi öldü, 2014'te ülkenin başkenti Abuja'da hükümet işleri için yapılan bir tarama sırasında bir kalabalığın kontrolden çıkması sonucu en az 16 kişi öldü.