Nijerya’daki katliamda onlarca ölü: Sayı artıyor

Nijerya’da silahlı gruplar tarafından birçok köye düzenlenen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının en az 70 olduğu bildiriliyor.

Nijer sınırındaki Sokoto eyaletinde dün 5 köye yönelik yüzü aşkın silahlı çete tarafından düzenlenen saldırılarda ölü sayısı her geçen saat artıyor.

Sokoto Eyalet Valisi Aminu Tambuwal’in gün içinde doğruladığı saldırıların, bölgede faaliyet gösteren haydut çeteler tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Saldırılarda yaşamını yitirenlerin gömülmeye başlandığı ve şimdiye kadar 70’i aşkın cenazenin belirlendiği kaydediliyor. Köylerden ölü ve yaralıların taşındığı Sabon Birni ilçesindeki hastanenin yetkililerine göre, ölü sayısının yapılan arama ve kurtarma çalışmalarının ilerleyişiyle birlikte artması bekleniyor.

Eyalet polisi katliamlara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Gün içinde konuşan Devlet Başkanı Muhammadu Buhari hem Sokoto’da hem de ülkenin diğer eyaletlerinde silahlı çetelere yönelik operasyonların başlatıldığını duyurdu.

Nijerya’nın kuzeybatısındaki Sokoto eyaleti, henüz radikal İslamcı Boko Haram ile El Kaide bağlantılı çetelerin çok az yerleştiği bir alanda bulunuyor. Ancak bu bölgede farklı haydut çeteleri faaliyet gösteriyor. Bu bölgenin cihatçı çetelerin yoğunlaşması halinde çok daha büyük katliamlara sahne olmasından endişe ediliyor.