Pentagon: ABD silahlarının Efrîn’e gittiğine dair ‘kanıt yok’

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin iddiasının aksine YPG’ye verilen silahların Efrîn’e götürüldüğüne dair herhangi bir kanıt olmadığı duyuruldu.

Basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Efrîn’i savunmak üzere Kuzey Suriye’nin diğer kantonlarından buraya geçen QSD savaşçılarına da değindi.

Bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Pahon, Efrin’e giden savaşçıların ABD tarafından DAİŞ çeteleriyle mücadele için verilen silahları götürdüklerine dair herhangi bir bulgunun olmadığını söyledi.

QSD’ye verilen silahların Suriye’de bulunan ABD’li askeri yetkililer tarafından takip edildiğini dile getiren Pahon, silahların Efrîn’e götürüldüğüne dair bir kanıt olması halinde devreye gireceklerini kaydetti.

Benzeri bir açıklama da DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon yetkililerince de yapılmıştı.

Efrin’de büyük kayıplar veren Türkiye, Çağın Direnişi karşısındaki başarısızlığı YPG ve QSD savaşçılarının ellerindeki silahlarla izah etmeye çalışıyor.

Son olarak Ankara’ya giden Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da, YPG’ye ağır silah vermediklerini ve dolayısıyla geri alınacak silahlarının olmadığını vurgulamıştı.