Pentagon: Gökyüzünde tanımlanamayan nesnelerin sayısı arttı

Amerikan, 50 yılı aşkın bir süre sonra tanımlanamayan cisimlere ilişkin ilk kez özel bir oturum yaptı. Oturumda, “tanımlanamayan hava olaylarındaki” artışa dikkat çekildi.

Amerikan Kongresi 50 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez “tanımlanamayan hava olaylarına” ilişkin kamuoyuna açık bir toplantı gerçekleştirdi. 

Bir Pentagon yetkilisi Kongre üyeleri önünde, dünya dışı yaşamın varlığını teyit edecek kadar ileri gitmeden, yirmi yıldır gökyüzünde "artan sayıda tanımlanamayan nesne" rapor edildiğini söyledi.

US Navy’de İstihbarat Müdürü Yardımcısı Scott Bray, “2000'lerin başından beri, artan sayıda izinsiz veya tanımlanamayan nesne gözlemledik” dedi. 

Yetkiliye göre bu artış, Amerikan ordusunun gözlemlerini bildirme ve teknolojik ilerleme konusunda “kayda değer çabalarından” kaynaklanıyor.

Bray, bu fenomenler için "karasal olmayan bir kökene işaret edebilecek" hiçbir şey tespit etmediğini belirtmekle birlikte, bu olasılığı kesin olarak dışlamadı.

Haziran 2021'de Amerikan istihbaratı, uzun zamandır beklenen bir raporda, dünya dışı varlıkların varlığına dair kanıt bulunmadığını iddia ederken, askeri pilotlar tarafından gözlemlenen onlarca olgunun açıklanamayacağını kabul etmişti.

Bu tanımlanamayan hava olaylarından bazılarının, Amerikan ordusunun radar sistemlerinde kafa karışıklığı yaratan dronlar veya kuşların varlığıyla izah edilebileceği belirtiliyor. Diğerlerinin ise, Çin veya Rusya gibi diğer güçler tarafından gerçekleştirilen askeri teçhizat veya teknolojik testler olabileceği iddia ediliyor. 

ABD ordusu ve istihbaratı, öncelikle bu "tanımlanamayan hava olaylarının" ABD'ye yönelik tehditlerle bağlantılı olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. 

Kongredeki özel oturuma öncülük eden meclis komitesi başkanı demokrat André Carson, "Tanımlanamayan hava olayları ulusal güvenliğe potansiyel bir tehdit oluşturuyor" diye uyardı. Carson, “Ve bu şekilde muamele görmeliler” diye ekledi.