Pentagon: Minbic’ten çekilmemize dair bir işaret yok!

ABD Savunma Bakanlığı, Efrin’e ilişkin endişelendirdiğini vurgularken, Minbic’e saldırı tehditlerine karşı "Tüm taraflar ABD askerlerinin orada olduğunu biliyor ve çatışmasızlık halinin sağlanması için tüm tedbirleri alacağız” diye uyardı.

Haftalık basın brifinginde konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning, Efrin’deki çatışmaların DAİŞ çetelerinin yeniden güç kazanmalarına fırsat verebileceği uyarısında bulundu. Manning, Efrin’deki çatışmaların DAİŞ’in bu durumu fırsat olarak görüp yeniden gruplaşmasına imkan vermeden sona ermesi gerektiğini söyledi.

Sivil ölümlerinden duyulan endişelerini yineleyen Pentagon Sözcüsü, “Sivillerin insani yardıma ve temiz suya erişiminin engellendiğine ilişkin haberlerden endişeliyiz” diye konuştu.

MİNBİC’TEKİ ASKERLER KONUSUNDA TEDBİRLER ALINACAK

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Minbic, Kobane ve Güney Kürdistan’a yönelik tehditlerinin sorulduğu Manning, Minbic’teki güçlerinin hedef alınmaması konusunda uyardı.

Burada bulunan ABD askerlerine yönelik olası tehditlerin sorulduğu Pentagon Sözcüsü, “Amerikan askerlerinin Minbic’te olduğu noktasında çok açık olduk. Tüm taraflar ABD askerlerinin orada olduğunu biliyor ve çatışmasızlık halinin sağlanması için tüm tedbirleri alacağız” dedi.

MİNBİC’TE KALMANIN AKSİ YÖNDE BİR İŞARET YOK!

Pentagon Sözcüsü, ABD askerlerinin Minbic’ten çekilip çekilmeyeceğine ilişkin bir soruya ise, “böyle bir işaret olmadığı’ şeklinde yanıt verdi. Manning, askerlerinin Minbic’te kalınması yönündeki niyetlerinin sorulması üzerine ise, “Aksi yönde bir işaret yok” diyerek cevapladı.