Peru'nun kuzeyi depremle sarsıldı

Peru'nun kuzeyini son derece güçlü 7.5 büyüklüğünde deprem vurdu. Hükümet yetkilileri herhangi bir can kaybı bildirmedi, ancak binalar ve yollar hasar gördü.

ABD Jeolojik Araştırması, kuzey Peru'da ön büyüklüğü 7.5 olan güçlü bir deprem olduğunu söyledi.

Deprem Pazar yerel saatle 05:52 (5:52 ET) gerçekleşti. Son derece güçlü olmasına rağmen, nispeten derin olması - 112 kilometrede ölçüldü - genellikle hasarı ve zayiatı azaltır.

Hükümet yetkilileri herhangi bir can kaybı bildirmedi, ancak binalar ve yollar hasar gördü. Hiçbir tsunami uyarısı bildirilmedi.

Depremin merkez üssü, Amazonas bölgesinin kıyı kenti Barranca'nın 42 kilometre (26 mil) kuzey kuzeybatısındaydı, ancak başkent Lima ve diğer komşu kasabalarda da hissedildi.

Yerel basına ve görgü tanıklarına göre, Peru'nun kuzeyinde Pazar günü kaydedilen 7,5 derecelik depremden kısa bir süre sonra, koruma altındaki dört asırlık bir kilisede bulunan 14 metrelik bir kule çöktü.

İnternette yayınlanan video ve fotoğraflar, Amazonas bölgesindeki en eski Katolik tapınağı olarak kabul edilen 16. yüzyıldan kalma bir kompleksin parçası olan tarihi kulenin, ana atriyum hala ayakta gibi görünse de bir taş yığınına indirgendiğini gösterdi.

Sosyal medya paylaşımları, Güney Ekvador'daki bir kilise de dahil olmak üzere başka yerlerde de hasar olduğunu gösterdi. Deprem Kolombiya'da da hissedildi.

Peru cumhurbaşkanı Pedro Castillo Terrones, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda depremden etkilenenlere destek sözü verdi.