PKK: Bu hamle çöküşleri olacak

PKK Yürütme Komitesi, Newroz’u zafer çizgisinde tarihi ve bütünlüklü bir direnişle karşıladıklarını belirterek, "Her türlü faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet, çöküşünü bu tarihi mücadelede görüyor" dedi.

Ortadoğu halkları ve insanlığın, yeni bir Newroz’u yaşadığını; çağdaş Kawalar öncülüğünde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin, halkları ve insanlığı günümüzün Dehakları olan DAİŞ ve AKP-MHP faşizminden koruyup kurtardığını belirten PKK Yürütme Komitesi, bu anlamda 2631 yıllık efsanenin, günümüzün en güçlü hakikati olarak yeniden canlandığını vurguladı.

PKK Yürütme Komitesi, Newroz Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarı ne yaparsa yapsın kendi çöküşünü ve yıkılışını önleyemeyeceğini; özgürlük hamlesi karşısında kendisinin tarihin çöp sepetine gideceğini açıkça gördüğünde korktukça daha çok korktuğunu kaydetti. Yürütme Komitesi’nin açıklaması şöyle:

GÜNÜMÜZÜN DEHAKLARINA KARŞI

Ortadoğu halkları ve insanlık yeni bir Newroz’u yaşıyor. Çağdaş Kawalar öncülüğünde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, halkları ve insanlığı günümüzün Dehakları olan DAİŞ ve AKP-MHP faşizminden koruyor ve kurtarıyor. Bu anlamda 2631 yıllık efsane günümüzün en güçlü hakikati olarak yeniden canlanıyor. İnsanlığın en eski Özgürlük Bayramı olan Newroz’un birlik, direniş ve zafer gerçeği günümüz mücadelesinde en güçlü anlamına kavuşuyor. Newroz’un yaratıcısı Demirci Kawa’dan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan’a kadar uzanan tüm kahraman şehitlerimiz, halkımızın yükselttiği özgürlük mücadelesinde yaşıyor.

NEWROZ’U GERÇEK ANLAMINA UYGUN YAŞIYORUZ

Hareket ve halk olarak 2631. Newroz’u 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim' direniş hamlesi ile karşılıyoruz ve yaşıyoruz. Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde süren Büyük Açlık Grevi Direnişi, 130. gününü aşmış bulunuyor. Açlık grevleri etrafında ve kahraman gerilla güçlerimizin öncülüğünde halkımızın ve demokratik güçlerin tarihi anti faşist direnişi gelişiyor. Büyük bir bilinç, inanç ve irade direnişi olan söz konusu topyekûn özgürlük mücadelesi ile Newroz’u gerçek anlamına en uygun bir biçimde yaşıyoruz.

ÖZGÜRLÜK ZAFERİNE TANIKLIK EDECEK

Bunlar temelinde, başta Önder Apo olmak üzere Leyla Güven ve Nasır Yağız şahsında tüm açlık grevi direnişçilerinin, tüm partili yoldaşların, yurtsever halkımızın, demokratik güçlerin ve insanlığın Newroz Özgürlük Bayramı’nı kutluyor, tarih yapan direnişlerini selamlıyor, yeni Newroz yılında üstün başarılar diliyoruz. Büyük Newroz Şehitlerimiz Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahi ve Berivan Yoldaşlar şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Bu Newroz yılının tarihin en büyük özgürlük zaferlerinden birine tanıklık edeceğine dair güçlü inancımızı ifade ediyoruz.

SÖMÜRGECİLİK FAŞİST TERÖRÜ YAYIYOR

Ortadoğu’da yaşanan Üçüncü Dünya Savaşı, 30. yılına giriyor. Kuşkusuz bu savaşın en anlamlı ve önemli bölümü Kürdistan’da DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen kısmı oluyor. Kürt halkına sömürgeciliği ve soykırımı dayatan zihniyet ve siyaset, Ortadoğu ve tüm dünyada faşist terör ve katliam olarak kendini pratikleştiriyor. Çok açık ki, Kürdistan’ın sömürgecilik ve soykırım altında tutulması, başta Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada faşist terör ve katliamı besliyor. Bu da kendisini İmralı işkence ve tecrit sisteminde somutlaştırıyor. O halde gerçekten faşist baskı, terör ve katliamlara karşı olduğunu söyleyen herkesin, Kürdistan üzerindeki sömürgeci ve soykırımcı egemenliğe ve İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı çıkması gerekiyor.

HERKESİ GERÇEĞİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ

Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi olarak, günümüzün zalim Dehakları olan DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı her türlü bedeli ödeyerek tarihi bir özgürlük mücadelesi yürütüyoruz. Tüm insanlığı bir kapitalist modernite çılgınlığı olan faşist soykırımcı zihniyet ve siyasete karşı savunan tarihi bir Özgür İnsanlık Yürüyüşü başlatmış bulunuyoruz. AKP-MHP faşizmine vurarak DAİŞ ve benzeri faşist çeteciliği zayıflatıyor, Kuzey-Doğu Suriye örneğinde görüldüğü gibi, DAİŞ benzeri faşist çeteciliği temizleyerek de tüm insanlığı faşist terör ve katliam belasından korumaya ve kurtarmaya çalışıyoruz. Herkesin bu gerçeği görmesi ve adaletli davranması gerekiyor. Bu temelde demokratik değerlere bağlı olan herkesi bu gerçeği görmeye, Kürdistan’daki TC soykırımına karşı çıkmaya, Kürt halk gerçeğini ve demokratik haklarını tanımaya davet ediyoruz.

YIKILIŞINI VE ÇÖKÜŞÜNÜ ÖNLEYEMEYECEK

Hareket ve halk olarak 2631. Newroz’u zafer çizgisinde tarihi ve bütünlüklü bir direnişle karşılıyoruz. Bu durum, AKP-MHP Yönetimi şahsında faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti adeta çılgına çeviriyor. Çünkü her türlü faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet ve siyaset çöküşünü ve yok oluşunu bu tarihi mücadelede görüyor. Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğü, bunun yarattığı çılgınlıkla her şeye saldırıyor, en bayağı hakaret içeren sözler ediyor, hiçbir ahlak ve hukuk kuralı tanımıyor, her gün onlarca insanı katlediyor ve zindanlara dolduruyor, İmralı işkence ve tecrit sistemini bir yönetim tarzı haline getirerek tüm Türkiye’ye dayatıyor ve tıpkı İttihat ve Terakki paşalarının yaptıkları gibi halkımızı on binlerce yıllık yurdundan kovmakla tehdit ediyor. Ancak ne yapsa da korkunun ecele faydası olmuyor, yani kendi çöküşünü ve yıkılışını önleyemiyor. Halkımızın gelişen özgürlük hamlesi karşısında kendisinin tarihin çöp sepetine gideceğini açıkça görüyor ve bu nedenle korktukça daha çok korkuyor.

MÜCADELE GELİŞİYOR VE BÜYÜYOR

Çok açık bir biçimde görülüyor ki, faşist soykırımcı saldırı ve katliam arttıkça, halkımızın ve dostlarımızın da dört parça Kürdistan ve yurt dışındaki mücadelesi gelişiyor ve büyüyor. Bakur halkımız, Türkiye halkları ve demokratik güçleriyle birlikte 31 Mart yerel seçimlerinde AKP-MHP faşizmine yeni bir ders vermeye hazırlanıyor. Rojava halkımız, başta Araplar olmak üzere tüm Suriye halklarıyla birleşerek DAİŞ çeteciliğini tarihe gömüp kendi özgür savunma sistemini yaratıyor. Şêladizê Serhildanı ile AKP-MHP faşist saldırganlığına ve TC işgaline karşı öfke ve tepkisini net bir biçimde ortaya koymuş olan Başûr halkımız, faşist-soykırımcı zihniyet ve siyasete karşı ulusal birlik çizgisini oluşturarak, tüm Kürdistan yurtseverlerini böyle bir birliği yaratmaya çağırıyor. Bütün parçalardaki direnişe destek veren Rojhilat halkımız, tarihi bir devrim gücü olduğunu bilerek her duruma göre kendini hazırlıklı kılıyor. Yurt dışındaki halkımız ve dostlarımız ise geliştirdikleri cesur ve fedakâr direnişle zafer hamlemize öncülük ediyor.

YENİ NEWROZ YILI ZAFERLE TAÇLANACAK

2631. Newroz’u Hareket ve halk olarak işte bu temelde karşılıyor; özgürlük, birlik, direniş ve zafer anlamına en uygun bir biçimde yaşıyoruz. Her yerde kadınlar ve gençler öncülüğünde özgürlük eylemleri gelişiyor. Açlık grevleri öncülüğünde 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim' direniş hamlesi büyüyor ve zafere doğru ilerliyor. Mazlum ve Agit kahramanlığı, 14 Temmuz direniş ve zafer çizgisi, bu tarihi yürüyüşe yön veriyor. Newroz kutlamalarıyla birlikte bu direnişin doruğa ulaşacağı ve yeni Newroz yılında zaferle taçlanacağı açıkça görülüyor.

MEYDANLARI, SOKAKLARI DOLDURARAK KUTLAYALIM

Bu temelde herkesin Newroz’unu bir kez daha kutluyor, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı Leyla Güven öncülüğünde yürüyen 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim' direniş hamlesine daha güçlü sahip çıkmaya, özgürlük eylemlerini daha da çeşitlendirerek her alana yaymaya, direniş hamlemizi Mazlum ve Mahsum kahramanlık çizgisinde yürütmeye ve mutlaka zaferi kazanmaya; Newroz Özgürlük Bayramı’nı büyük coşku içinde meydanları ve sokakları doldurarak kutlamaya çağırıyoruz!"