Portekiz'de orman yangını: 43 ölü

Portekiz’in orta kesimlerinde çıkan orman yangınında en az 43 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu belirtildi.

Portekiz’de çıkan orman yangını onlarca kişini yaşamını yitirmesine neden oldu. Alınan bilgilere göre en az 16 kişi araçlarında mahsur kalarak ve dumandan zehirlenerek can verdi. Yetkililer ölü sayısının en az 43 olduğunu duyurdu. Felakette 20’den fazla kişi yaralandı, iki kişi ise kayıp. Yaralı dört itfaiye erinin durumu kritik. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Başkent Lizbon’un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda meydana gelen yangını söndürmek için 500 itfaiye görevlisi seferber oldu. 40 dereceye varan aşırı sıcaklar ve rüzgar nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Yetkililer bölgedeki evlerin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu. Evlerini kaybedenler ve bölgeden tahliye edilenler geçici merkezlere yerleştirildi.

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, can kayıpları nedeniyle bu afetin son yıllarda yaşanan en büyük trajedi olduğunu söyledi.