Putin ve Macron, İstanbul zirvesi öncesi görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İstanbul’daki dörtlü Suriye zirvesi öncesi görüşme yaptı.

Interfax haber ajansına göre Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ve Macron’un bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Ria haber ajansına göre ise, her iki yönetici Rusya ve Amerika arasında Paris’te bir buluşma organize edilmesini tartıştılar. ABD Başkanı Donald Trump ve Putin’in 11 Kasım’da İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yapılacak törene katılmaları bekleniyor.

Rusya, Fransa, Almanya ve Türkiye yöneticileri bu Cumartesi günü İstanbul’da Suriye gündemiyle bir zirvede buluşacaklar. Zirvenin temel tartışma maddesinin İdlib olacağı belirtiliyor.

Zirve öncesi 26 Ekim’de Macron ile ABD Başkanı Donald Trump, tutumlarını ortaklaştırmak için telefon görüşmesi yapmıştı. Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD ve Fransa, Suriye’de güvenlik, insani ve siyasi konularda aynı amaçları paylaşıyor ve ABD Başkanı Fransa Cumhurbaşkanı’ndan bu ortak tutumun İstanbul zirvesine taşınmasını istedi” denilmişti.