QSD: Son 24 saatte 147 çete öldürüldü

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi'de son 24 saatte 147 çetenin öldürüldüğünü, 400 sivilin kurtarıldığını duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi'de son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

QSD açıklamasında, “Savaşçılarımız Hecin beldesi ve çevresinde teröristlerin üslerine operasyon düzenlemiş, çok sayıda terörist öldürülmüştür. Savaşçılarımız bölgede yeni noktalar kurmuştur. Özgürleştirilen alanlarda  yürütülen arama faaliyetlerinde büyük bir silah deposu ve hava topu imalathanesi bulunmuştur. Uzman ekiplerimiz, bölgede teröristlerin döşediği mayınları etkisiz hale getirmiştir.

Diğer yandan aynı cephede güçlerimiz, teröristlerin canlı kalkan olarak kullandığı 400 sivili kurtararak güvenli alanlara ulaştırmıştır.

Cephede şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmalarda onlarca çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Savaşçılar çatışmaların ardından 21 yeni noktada üslenmiştir.

El Şefaa cephesinde de savaşçılarımız ve teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş ve yaralanmıştır. Güçlerimiz 2 km ilerlemiş ve 29 yeni noktada üslenmiştir. Ayrıca çok sayıda silah ve cephane ele geçirilmiştir.

Diğer yandan El Şefaa cephesinde teröristlerin hareketliliği takip edilmiş, ardından teröristler güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Yaşanan yoğun çatışmalar sonucunda çok sayıda terörist öldürülmüş ve teröristlerin bir kısmı da alandan kaçmıştır. Uzman ekiplerimiz, bölgede teröristlerin döşediği çok sayıda mayını etkisiz hale getirmiştir" denildi.

ÇATIŞMALARIN BİLANÇOSU

QSD çatışmanın sonuçlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

"-Çatışmalarda 147 terörist öldürülmüştür.

-1 adet Zagros silahı, 4 adet bruno, 12 adet kannas, 25 adet RPG  roketi, 4 adet suikast silahı şarjörü, 1 adet doçka 23 mm kaidesi, 2 adet S-begino roketi, 2 adet M16, 96 adet kalaşnikof, 4 adet 120 mm’lik havan topu, bir sandık 12.5 mm’lik doçka mermisi, havan topu imalathanesi, 5 adet RBG, bir depo BKC yapımında kullanılan malzemeler, 200 adet kalaşnikof parçası, 8 adet A4 silahı ve namlusu, 1 adet BKC ve 2 adet BKC namlusu, 77 adet iletişim malzemeleri ve 1 adet 12.5’lik doçka ele geçirilmiştir.

-Teröristlerin 78 noktası, 2 mayın merkezi, bombalı araçların hazırlandığı bir imalathane, 6 araç, 3 havan topu imalathanesi, 4 patlayıcı madde imalathanesi, droneların uçurulduğu bir noktası imha edilmiştir. Ayrıca teröristlerin kullandığı 2 askeri yol da kesilmiştir.

-Uluslararası Koalisyon uçakları 63 hava saldırısı gerçekleştirmiştir.”