RTE’nin Kerkük’teki bir kirli planı daha açığa çıktı!

Irak Türkmen Cephesi yöneticileri birbirlerini yolsuzluk yapmakla suçlayamaya başlayınca, Erdoğan rejiminin Irak seçimlerinde Kerkük’e müdahale etmek için 22 milyon dolar para gönderdiği ortaya çıktı.

Irak Türkmen Cephesinin (ITC), 1996 yılında kuruldu. Türk devleti ile arasındaki organik bağ bir sır değil. Bu oluşum başkanlığını Kürt düşmanı olarak tanınan Erşad Salihi, sözcülüğünü ise Ali Mehdi yapıyor. Türk devletinin yöneten ittifak AKP ve MHP ile olan ilişkilerine dair şimdiye kadar bir çok belge ortaya çıktı.

En son Ankara’nın isteği ile Savunma Şirketi adıyla bir şirket kuruldu. YNK Irak Parlamenteri Şiwan Dawudi’ye göre bu şirkette çalıştığı gösterilen yaklaşık 600 kişi silahlandırılarak çete grubu oluşturuldu, maaşları da Türk devleti tarafından ödendi. Dawudi, bunun belgelerini de açıkladı.

Kurban bayramında, bayram namazını Kerkük'te kılan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Kerkük için ‘bu topraklar ata toprağımızdır’ diyerek, bu stratejik kente ilişkin niyetlerini bir kez daha açık bir şekilde ifade etti.

ŞEREF HARUN'UN AÇIKLAMALARI...

ITC yöneticilerinden Şeref Harun, geçtiğimiz günlerde, ITC Sözcüsü Ali Mehdi’ye ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Harun, Türkiye’nin ITC olarak Kerkük’te iyi bir sonuç almaları için 22 milyon dolar para gönderdiğini ve bu paranın sadece 2 milyon dolarının seçimler için harcandığını söyledi. Harun, geri kalan paranın ise Ali Mehdi ve çevresi tarafından harcandığını belirtti.

Harun’un bu açıklamaları Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (RTE) ve AKP’nin ITC’ye para göndererek Irak seçimlerine müdahale etmek istediği gerçeğini açığa çıkarırken, RTE’nin sadece silahlı gruplarla değil, aynı zamanda parayı kullanarak siyasi yöntemlerle Irak ve Kerkük’e müdahale etmek istediğinin de itirafı oldu.

MEHDİ, PARA GÖNDERİLDİĞİNİ KABUL ETTİ

İtiraflar, ITC yöneticileri birbirlerini yolsuzluk yapmakla suçladığı bir sırada ortaya çıktı. Harun’un yolsuzluk yapmakla suçladığı ITC Sözcüsü Ali Mehdi, RTE’nin para akıttığını ancak yolsuzluk yapmadığını, bunun Şeref Harun’un iddiaları olduğunu savundu.

ANF’nin ele geçirdiği bir görüntüde, Ali Mehdi'nin, Ankara Birlik Mahallesi'ndeki evine giderken bir kişi tarafından yolu kesilerek, Şeref Harun’un iddiaları ısrarla soruluyor.

Ali Mehdi, şahsa hiçbir soruya cevap vermeyeceğini söylüyor önce. Soru soran şahsın ısrarları üzerine, iddiaların yalan olduğunu, on gün önce Irak’tan geldiğini, seçimlerde başarı ile çıktıklarını belirtiyor.

Soru soran şahıs ise Mehdi’nin iki aydan beri Ankara’da olduğunu, Birlik Mahallesi'ndeki evinde yolsuzluk yaptığı parayı yediğini, neden Türkmen derneğine gitmediğini ısrarla söyleyince, Mehdi küfürle karşılık veriyor. Mehdi, verdiği cevaplarla RTE ve AKP tarafından 22 milyon dolar akıtıldığını kabul ederken, yolsuzluk yapmadığını iddia ediyor.

Ortaya çıkan bilgiler, RTE ve AKP’nin Irak seçimleri ile Kerkük’e müdahalede bulunmak için paramiliter güç oluşturma ve seçimlere müdahalede bulunmak için suç işlediğine işaret ediyor.

BU PARAYLA ÇETELER OLUŞTURULDU

Adının açıklanmasını güvenlik nedeniyle istemeyen Kerküklü bir Şii Türkmen, Türk devleti tarafından paranın yanı sıra silahlı gruplar oluşturmak için çok miktarda silah ve cephanenin de Kerkük’e gönderildiğini söyledi.

Kaynak, paranın büyük bir bölümünün yöneticiler tarafından paylaştırıldığını belirterek, paranın diğer önemli bir bölümünün ise Erşad Salihi tarafından oluşturulan Suxur Helo Kerkük yani Kerkük Şahinleri adlı bir silahlı grup için harcandığını ve bunlara maaş olarak verildiğini söyledi. Kerkük Şahinleri, Erşad Salihi’nin Kerkük’te oluşturduğu ve açığa çıkan ikinci silahlı çete grubu olarak dikkat çekiyor.