Rusya Çin ile binlerce kilometrelik sınırını kapattı

Rusya, koronavirüs nedeniyle Çin ile olan binlerce kilometrelik sınırını kapattığını açıkladı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, koronavirüsün yayılmasına karşı mücadele kapsamında Çin ile olan 4 bin 250 kilometrelik sınırı kapatma kararı aldıklarını açıkladı.

Başbakan Mişustin, “Kararname bugün imzalandı ve yürürlüğe girdi. Bugün herkesi, Uzak Doğu Rusyası’nda sınırı kapatmak için tedbirler konusunda haberdar ediyoruz” dedi.

Sınırdaki kapatma tedbirlerine ilişkin bir takvim açıklanmadı. Bu kapatma kararının limanları da kapsayıp kapsamadığına netlik getirilmedi.

Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak Çin vatandaşlarına elektronik vize işlemlerini askıya aldıklarını bildirdi.

Bakanlığa göre bu Perşembe gününden itibaren Uzak Doğu ve Kaliningrad bölgelerindeki kontrol noktalarının yanı sıra St. Petersburg ve Leningrad bölgelerindeki hava, deniz, kara ve yaya geçiş noktalarında Çin vatandaşlarına yönelik elektronik vize işlemleri durduruldu.

Moskova şimdiye kadar kendi sınırlarında virüs vakası olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadı. Yetkililer Rus vatandaşları da Çin’e seyahatten kaçınmaya çağırdı.

Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, şimdiye kadar Çin’de en az 170 kişinin ölümüne yol açtı. Bu ülkede 7 bin 700 dolayında kişiye de virüs bulaştı. Dünya genelinde de 20 dolayında ülkede virüs vakası tespit edildi.