Salvador ve Guatemala’yı tropikal fırtına vurdu: 14 ölü

Pasifik Okyanusu’nda mevsimin ilk tropikal fırtınası Amanda, Guatemala ve Salvador’u vurdu. Guatemala’da en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Cumartesi gününden beri Guatemala kıyılarında etkili olan Amanda fırtınası, orta Amerika’nın iki ülkesinde hayatı ağır bir şekilde etkiledi. Nehirler yataklarından taşarken, elektrikler kesildi.

Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, kötü hava koşulları nedeniyle toprak kayması riskine karşı Pazar gününden itibaren 15 günlük yenilenebilir acil durum ilan etti.

Salvador İçişleri Bakanı Mario Duran, zorlu bir durum yaşadıklarını belirterek, 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu sayının artabileceğini belirtti.

Ölümlerin 10’u başkent San Salvador’da yaşanırken, aynı aileden olan üç kişi merkezdeki La Libertad ilinde öldü. 14’uncü kişiye ilişkin bilgi net bilgi verilmedi.

Salvador Sivil Savunma Müdürü William Hernandez, ülke genelinde 200’ü aşkın evin sulara kapıldığını ve nehir kıyılarındaki halkın tahliye edildiğini bildirdi.

Nüfusu 6,6 milyon olan Salvador’un 20 bin 742 kilometrekarelik toprağının yüzde 87’si iklim olaylarına karşı çok kırılgan olarak değerlendiriliyor.