“Sarı Yelekliler” eyleminde en az 974 gözaltı

Fransa’da bugün düzenlenen “Sarı Yelekliler” eyleminde 1385 kişi polis tarafından soruşturmaya alınırken, sadece Paris’te 974 kişi gözaltına alındı.

Paris, Toulouse, Saint- Étienne kentleri başta olmak üzere, birçok merkezdeki eylemlerde şiddetli çatışmalar yaşandı. Fransa’da “Sarı Yelekliler”in eylemleri sürüyor. Ülke genelinde düzenlenen gösteriler boyunca 1385 kişi soruşturulurken, 974 kişi ise gözaltına alındı.

Fransa içişleri bakanlığı ise, 10 bini Paris olmak üzere, 125 bin kişinin eylemlere katıldığını açıkladı. Polis kaynakları ise “Sarı Yelekliler”in eylemleri boyunca çok sayıda aracı yaktığı, vitrinleri kırdığı ve barikatlar oluşturduğu gerekçesi ile saldırdı. Sadece Paris’te 974 kişi gözaltına alındı.

Fransa’nın güneyindeki Occitanie bölgesi, Toulouse kentinde ise yoğun bir şekilde çatışmalar yaşandı. Barikatlar kurulurken, inşaat malzemelerinin yakıldığı da belirtiliyor.

Saint -Étienne kentinde ise polis aracının yakıldığı, Rennes kentinde ise maskeli bir grubun polis karakolu önünde yangın çıkardığı öne sürülüyor.