Sisi: Libya'daki dış askeri müdahale sona ermeli

Mısır Devlet Başkanı Abdul Fettah El Sisi, Atina ziyareti sırasında "terörizmin dinle alakalı olmayan küresel bir olgu" olduğunu söylerken, Libya'daki "dış askeri müdahalelerin de sona ermesi" gerektiğini ifade etti.

Yunanistan'a resmi bir ziyarette bulunan Abdul Fettah El Sisi, İslam peygamberine yönelik "hakaretleri" kınayarak, "Terörizm dinle, uygarlıkla veya coğrafik durumla hiçbir alakası olmayan küresel bir olgudur" iddiasında bulundu.

Libya'daki duruma ilişkin de konuşan El Sisi, "siyasi bir çözüm"den bahsederken, Türkiye'yi işaret ederek "Libya'daki askeri dış müdahaleler ve terörist transferi sona ermeli" dedi.

Türk devleti Trablus merkezli hükümeti askeri ve diplomatik olarak destekliyor. BM'nin silah ambargosuna rağmen, Ankara rejimi tarafından Trablus hükümetine dronlar dahil askeri ekipmanlar ve Suriye'den paralı çete mensupları taşındı.

Libyalı taraflar arasındaki yeni müzakereler Pazartesi günü Tunus'ta başlamıştı. BM'nin geçici Libya elçisi Stephanie Williams, birleşik yeni bir hükümetin kurulması ve seçimlerin organize edilmesini hedefleyen bu görüşmelerden umutlu olduğu ifade etmişti.