SPD’li Köster: Erdoğan siyasi karar verme sürecini sabote ediyor

Sosyal Demokrat Partisi’nden (SPD) Avrupa Parlamentosu (AP) Parlamenteri Dietmar Köster, Kürtleri hedef alan son gözaltı operasyonlarını kınayarak, “Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin her zamankinden daha şüpheli” olduğunu kaydetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un partisi SPD üyesi Köster, Facebook ve Instagram sayfasında paylaştığı açıklamasında 25 Nisan’da Amed merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi.

Politikacılar, medya çalışanları ve avukatlar dahil onlarca kişinin tutuklandığını hatırlatan Köster, operasyonlardan muhalefet üyelerinin özellikle etkilendiğine dikkat çekti.

Köster, “Hepsi seçim kampanyasına katıldı. Yirmi yılı aşkın bir süredir iktidarda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi her zamankinden daha şüpheli” dedi.

Köster, “Türk hükümetinin seçimlerden hemen önce demokratik muhalefeti susturmaya yönelik bu bariz girişimini şiddetle kınıyorum. Bir demokraside, her siyasi azınlık da çoğunluğa dönüşebilmelidir. Türk hükümetinin bu tür önlemlerle vatandaşların karar verme sürecini sabote etme hakkı yoktur. Bu nedenlerle siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını, adil ve özgür bir seçim kampanyasının ve seçim sürecinin kolaylaştırılmasını talep ediyorum! AB, etkilenenleri desteklemek ve Türk hükümetine tutukluları serbest bırakması için baskı yapmak için tüm diplomatik kanalları kullanmalıdır” diye ekledi.