Sri Lanka'da sel felaketinde ölü sayısı 126'ya çıktı

Sri Lanka’da son 10 yılın en ağır sel felaketlerinden biri yaşandı. Yeni bilançoya göre an az 126 kişi öldü, 500 bin kişi evlerini terk etti.

Yağışlarda biraz azalma olması ile birlikte su seviyesinin bazı alanlarda düşmesi sayesinde, yetkili makamlar yardım ulaştırabildi. Çok sayıda kişi bu sel felaketinde her şeylerini kaybetti.

Yetkililer çok sayıda köyün halen sular altında olduğunu bildirdi.  Sağlık ekipleri, en fazla etkilenen bölgelere gönderilerek, kolera gibi hastalıkların önüne geçmeye çalışılıyor. 

Sri Lanka Adası’nın güneyi ve batısında Cuma günü yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınları ve toprak kayması yaşandı.

Yeni bilançoya göre en az 126 kişi hayatını kaybetti. 93 kişi halen kayıp.  Felaket nedeniyle 500 bin kişi evlerini terk etti.  

Yetkililer, kurbanların çoğunun toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sri Lanka hükümeti, uluslararası yardıma çağırdı. Hindistan yardım için askeri bir gemi ile bir sağlık ekibi gönderdi.

Birleşmiş Milletler, su konteynırları ve su temizleme tabletleri göndereceklerini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü, felaketten etkilenen bölgelere sağlık yardımı sunacak. Pakistan da nasıl yardım edebileceğini Kolombo hükümeti ile görüşüyor.