Sri Lanka’da üç otel ve üç kiliseye saldırı : En az 137 ölü

Sri Lanka’da üç otel ve üç kiliseye yönelik olarak düzenlenen bombalı saldırılarda an az 137 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Polise göre altı patlama, başkent Colombo’da üç lüks otel ve bir kilisede meydana geldi. Diğer iki saldırı ise Colombo yakınındaki iki kiliseyi hedef aldı. Saldırılar Paskalya ayini yapıldığı sırada gerçekleşti.

Sri Lankalı yetkililere göre en az 137 kişi saldırılarda hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralıdan bahsediliyor. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

21 milyon nüfuslu ülkede çoğunluğu Budistler oluşturuyor. Katolik nüfusun 1.2 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. Oransal olarak Sri Lanka’nın yüzde 70’i Budist, yüzde 10’u Müslüman ve yüzde 7’sini Katolikler temsil ediyor.

Ülkede Katolikler bazıları tarafından birleştirici bir güç olarak görülüyor, zira hem Tamiller hem de egemen Sinhalalar halkı arasında bu inanca bağlı olanlar var. Bazı Katolikler, Tamillere yönelik işlenen katliamlara ilişkin uluslararası alandan gelen raporlar ve soruşturmaları destekledikleri için tepki konusu oluyor. Sri Lanka ordusu, Tamillere yönelik savaşı 2009 yılında onbinlerce kişiyi katlederek bastırmıştı.