Sri Lanka hükümetine göre katliamı ‘İslamcı’ bir hareket yaptı!

Sri Lanka hükümeti sözcüsü, Pazar günü 300’e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırıların yerel bir İslami hareket tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Hükümet sözcüsü Rajitha Senaratne, National Thowheeth Jama'ath (NTJ) isimli yerel grubun saldırıların arkasında olduğunu bildirdi.

Sri Lankalı yetkililer, yabancı grupların da saldırılarla bağlantılı olup olmadığını soruşturuyor.

NJT’ye ilişkin polis servisleri on gün önce bir uyarı yayınlamıştı. Uyarıda, bu grubun kiliseler ve Colombo’daki Hindistan büyükelçiliğine saldırı hazırlığı yaptığı belirtilmişti.

21 Nisan Pazar günü gerçekleşen saldırılar Paskalya ayinlerini yapan Hristiyanları ve turistleri hedef aldı. Bir kaç saat içerisinde dört otel ve üç kilisede patlamalar yaşandı. Sri Lanka, 2009’da Tamil Eelam özgürlük mücadelesine onbinlerce kişi katledilerek son verilmesinden bu yana böylesine saldırılarla karşılaşmamıştı.

Yeni bilançoya göre saldırılarda en az 290 kişi öldü, 500 dolayında kişi yaralandı. Toplamda sekiz patlama gerçekleşti. Saldırıları henüz üstlenen olmadı, ancak yetkililer patlamalara ilişkin 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Pazartesi günü de Colombo’daki temel havaalanı yakınında bir bomba bulundu. Bombanın başarılı şekilde imha etkisiz hale getirildiği bildirildi.