Süleymaniye’de Ferhat Barış Kondu’ya silahlı saldırı

Ferhat Barış Kondu, çalıştığı işyerinde yüzü maskeli bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Arkadaşları Kondu’ya yapılan saldırının Türk devletinin tehdit ve şantajlarından bağımsız olmadığını vurgulayan Mezopotamya İşçi Derneği, Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Türk devletinin baskılarından dolayı Güney Kürdistan’a yerleşen Ferhat Barış Kondu, bu sabah çalıştığı işyerinde yüzü maskeli bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Ferhat Barış Kondu, hastanede tedavi altına alındı. Saldırıyı MİT’in organize ettiği belirtiliyor.

Türkiye’nin baskı ve tehditlerinden dolayı Güney Kürdistan’a göç eden Kuzey Kürdistanlı aktivistler, silahlı saldırıya uğrayan arkadaşları, Ferhat Barış Kondu'nun tedavi gördüğü hastane önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Grup adına Mezopotamya İşçiler Derneği Başkanı Musa Çiftçi’nin yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan Ferhat Barış Kondu dahil burada bulunan kişilerin tamamının Türkiye’de legal siyasette yer aldığından dolayı Türkiye’de sürekli baskı, zulüm, işkence gördüğünü, yıllarca cezaevlerinde kaldığını belirtti. Türkiye’de halen yüzlerce davayla yargılandıklarını ifade eden Çiftçi, hapis cezaları, baskı ve tehditler yüzünden geldikleri Güney Kürdistan’da Birleşmiş Milletler’in (BM) verdiği kimlikle siyasi mülteci statüsünde kaldıklarını hatırlattı.

'AİLELERİMİZLE TEHDİT EDİLİYORUZ'

Ancak burada da MİT’in tehdit ve şantajlarının devam ettiğini belirten Çiftçi, “Burada bulunduğumuz süre boyunca sürekli Türk istihbaratının ve emniyet birimlerinin telefon yoluyla tehdit ve şantajlarıyla karşılaşıyoruz. Bütün arkadaşlarımız değişik Whatsapp numaraları üzerinden aranıyor, ajanlık teklifleri yapılıyor, Türkiye’deki ailelerimizle tehdit ediliyoruz.

Bütün bu şantaj ve tehditler ortadayken, her gün, her birimiz tek tek Türk istihbarat teşkilatı tarafından ailelerimizle tehdit edilirken, bizim gibi devletin baskı ve zulmünden buraya gelen ve kendi işinde gücünde olan Ferhat arkadaşımız, bu sabah çalıştığı işyerinde tanımadığı, hiç görmediği yüzü maskeli bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Ferhat arkadaşımız ölümden döndü, şu anda buradaki hastanede tedavi görüyor” dedi.  

'TÜRK DEVLETİNİN TEHDİTLERİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL'

Ferhat Barış Kondu’ya yapılan bu saldırının Türk devletinin tehdit ve şantajlarından bağımsız olmadığına işaret eden Çiftçi, şunları vurguladı:  “Buradan şunu belirtiyoruz; bize yönelik şantaj ve tehditlere karşı geçmişte nasıl direndiysek yine direneceğiz. Hiçbir saldırıya bugüne kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Buradan Türkiye’ye sesleniyoruz; bize yönelik bu politikalarınıza son verin. Buradan alabileceğiniz hiçbir sonuç yok. Her birimiz geçmiş pratiklerimizle bunu ortaya koymuşuz. Yıllarca zindanlarda sizlere nasıl boyun eğmediysek, burada hiç eğmeyiz. Tehdit ve şantajlarınız beyhudedir.”

BM VE YNK'YE ÇAĞRI

BM ve YNK yetkililerine çağrıda bulunan Mezopotamya İşçiler Derneği Musa Çiftçi, “Siyasi mültecilerin can güvenliğini sağlamak zorundasınız. Bu konuda inisiyatif almak zorundasınız” diye seslendi.  

Açıklama, “Berxwedan Jiyan e” sloganıyla sona erdi.