Suriye açıklarındaki trajedide en az 73 göçmen öldü

Suriye açıklarında göçmenleri taşıyan geminin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının en az 73 olduğu bildirildi.

Çoğunluğu Suriyeliler ve Lübnanlılardan oluşan göçmenleri taşıyan bir gemi, Lübnan’dan yola çıktıktan sonra Suriye’de liman kenti Tartus açıklarında battı.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hemieh, geminin batması sonucu en az 53 göçmenin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hemieh’e göre 20 dolayında göçmen kurtarıldı ve hastanede tedavi altına alındı. Lübnanlı bakan, "Hastanedekilerin çoğuna oksijen desteği veriliyor, bir kısmı yoğun bakıma alındı” dedi.

Suriye Limanları Genel Müdürü ise “Hayatta kalanların bazılarına göre, 120 ile 150 arasında kişiyi taşıyan gemi Lübnan’ın kuzeyindeki El Minieh bölgesinden harekete geçti” dedi.

Suriye devlet televizyonuna göre en az 73 kişi hayatını kaybetti.

Nisan ayında da aşırı dolu bir gemi, Lübnan donanması tarafından kovalanması sonucu Trablusşam açıklarında batmış ve 6 göçmen hayatını kaybetmişti. Bu olay, ülkede toplumsal öfkeye neden olmuştu

BM’ye göre 2020 yılının başından bu yana 1500’ü aşkın kişiyi taşıyan en az 38 gemi Lübnan’dan deniz yoluyla “illegal” bir şekilde ayrıldı veya ayrılma teşebbüsünde bulundu.