Suriye’deki İsrail saldırısında 21 kişi öldü

İsrail uçaklarının Suriye’de rejim güçleri ve ittifakı İran’a yönelik düzenlediği bombardımanda ölü sayısının 21’e çıktığı bildirildi.

İsrail ordusu, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece Suriye’de hava saldırıları düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre bombardımanda Şam yakınında İran güçleri ve ittifaklarının denetimindeki füze veya cephane depoları ile Şam çevresi ve ülkenin güneyinde rejim güçlerine ait hava savunma merkezleri hedef alındı.

Kurbanların kimlik tespitleri ardından yeni bir bilanço verildi. Gözlemevi’ne göre 12’si İranlı güçlere bağlı olmak üzere 15 yabancı öldü. Diğer üç kişinin hangi ülke vatandaşı oldukları belirlenemedi. Gözlemevi, saldırıda ayrıca rejim güçlerine bağlı 6 Suriyelinin de öldüğünü bildirdi. Pazartesi günü verilen bir önceki bilançoda 4’ü Suriyeli olmak üzere 11 savaşçının öldüğü belirtilmişti.

İsrail ordusuna göre, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Güçleri’ne ait hedefler vuruldu. Bunlar arasında Şam havaalanında Kudüs Güçleri’nin Suriye’deki en önemli lojistik platformunun olduğu iddia edildi. Diğer hedeflerin cephane depoları, bir eğitim merkezi ve bir istihbarat toplama merkezi olduğu bilgisi verildi.

İsrail ordusunun bir sözcüsü, İsrail uçaklarına yönelik onlarca füze atışı yapan Suriye bataryalarını da hedef aldıklarını bildirdi.