Suriye helikopteri düşürüldü, Türk devleti 'El Nusra yaptı' dedi

Türk devletinin garantörlüğünü üstlendiği çeteler Halep'te bir Suriye helikopterini daha düşürdü. Türk medyasının "son dakika" olarak geçtiği haberde helikopterin "El Nusra tarafından düşürüldüğünün" kaydedilmesi dikkat çekti.

İdlib ve Halep'in batısında işgalci Türk ordusu ve çetelerin Suriye rejim güçlerine saldırıları devam ediyor. Bölgede farklı noktalarda yer yer şiddetli çatışmalar yaşanırken, rejime ait bir helikopter daha düşürüldü.

SURİYE HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Türk ordusu ile çetelerin saldırısında Suriye rejimine ait bir helikopterin Halep'in Etarib bölgesinde düşüldüğü bildirildi. Türk devlet ajansı Anadolu Ajansı (AA) ve TRT tarafından "son dakika" olarak geçilen haberi, Türk Savunma Bakanlığı'nın da duyurması dikkat çekti.

AA, NEDEN 'EL NUSRA DÜŞÜRDÜ' DEDİ?

Diğer dikkat çeken bir nokta ise AA'nın haberinde, helikopterin "El Nusra tarafından vurulduğu"nun iddia edilmesi oldu. Geçen hafta düşürülen Suriye helikopterinin "muhalif gruplar tarafından düşürüldüğü" açıklanmıştı.

HULUSİ AKAR'IN SÖZLERİ...

Söz konusu dil değişiminin Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın NATO Savunma Bakanları toplantısı sonrası dile getirdiği "Ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz. Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır" sözlerinden sonra gelmesi dikkat çekiyor.

İKİ TARAFLI ASKERİ SEVKIYAT SÜRÜYOR

Diğer yandan son günlerde iki bini aşkın zırhlı araç, tank, top ve obüs kaidesi İdlib'e sevk eden Türk ordusu, dün gece 100 araçlık bir askeri konvoy bölgeye sevk etti. Aynı zamanda Suriye rejim güçlerinin de bölgeye güç yığdığı ve M5 otoyolununun etrafındaki kontrölü arttırdığı öğrenildi.

LAVROV İLE ÇAVUŞOĞLU MÜNİH'TE GÖRÜŞECEK

İdlib nedeniyle Soçi garantörleri Rusya ve Türk devleti arasında yaşanan gerilim, yükselerek devam ederken;  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu pazar günü Münih Güvenlik Zirvesi'nde bir araya gelecek.

YENİ BİR BÜYÜKELÇİ KRİZİ Mİ?

Rusya-Türk devleti ekseninde başka bir gerilim de Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'a yönelik tehditler nedeniyle yaşanıyor. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşesi İrina Kasimova, "Yerhov'a yönelik tehditler nedeniyle elçilikteki güvenlik önlemlerini artırdığını" söyledi.

YERHOV: TEHDİT EDİLİYORUM

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, Sputnik'e verdiği demeçte Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak sosyal medyadan tehditler aldığını söylemişti.

KARLOV'U BİR TÜRK POLİS KATLETMİŞTİ, EL NUSRA SLOGANI ATMIŞTI

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk devleti ile Rusya arasında Kasım 2015'te düşürülen Rus uçağıyla yaşanan krizin ardından 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da bir polis tarafından vurularak, katledilmişti.

TEHDİTLERİN FİTİLİNİ MHP TETİKLEDİ

Türk devleti ile Rusya arasında yaşanan son krizde de başta MHP yetkilileri olmak üzere birçok kişi Yerhov'u tehdit etmişti. Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk devletini uyarmıştı.