Tacikistan’da turistlere saldırı : 4 ölü

Tacikistan’da Pazar günü dört turist bir otomobille düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yetkililer saldırganların silahlı olduğunu açıkladı.

Orta Asya ülkesi Tacikistan’da Pazar günü Amerikalı, İsviçreli ve Hollandalı dört turist öldürüldü. Yetkililer olayın bir kaza değil saldırı olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı Ramazon Hamro Rahimzoda, hırsızlık dahil tüm olasılıkları incelediklerini söyledi.

Bakan, saldırganların bıçaklı ve ateşli silah taşıdığını, yaralılardan birinin bıçaklandığını sözlerine ekledi.

Saldırı Pazar günü, başkent Duşanbe’nin 150 kilometre güneyindeki Danghara bölgesinde gerçekleşti. Yedi yabancı turist bisikletle dolaşırken, bir otomobil bisikletlileri biçti. Şoför daha sonra kaçtı.

Saldırıda iki Amerikan, bir İsviçreli ve bir Hollandalı hayatını kaybederken, bir İsviçreli ve bir Hollandalı da yaralandı. Fransız olan yedinci turist, en sonda yer aldığı için saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Pazar günü düzenlenen özel bir operasyonda bir şüpheli yakalandı, “direniş” gösterdiği belirtilen iki kişi öldürüldü. Bakan Rahimzoda, üç şüphelinin de arandığını söyledi.

Eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Tacikistan’da çoğunlukla Müslümanlar yaşıyor. Bu ülke eski Sovyetler Birliği’nin en yoksul ülkesi olarak dikkat çekiyor. 1992’den beri Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon tarafından sert bir şekilde yönetiliyor.