Tayland’da bir asker saldırdı, en az 26 ölü

Tayland’ın kuzey doğusunda bir asker, çevredekileri yaylım ateşin tuttu, en az 26 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Saldırgan öldürüldü.

Başbakan Prayuth Chan-ocha, saldıranın bir arazi anlaşmazlığı nedeniyle saldırıya geçtiğini belirtti. Başbakan, saldırıda 26 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

32 yaşındaki saldırganın, Nakhon Ratchasima (Korat) kentindeki Terminal 21 bir alışveriş merkezine girdikten sonra polis tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Olay yerine giden Başbakan, “Tayland’da benzeri görülmemiş bir olaydı ve böyle bir krizin son olmasını istiyorum” dedi.

Tayland Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul, Facebook üzerinde yaptığı açıklamada “Bu duruma son verdikleri için polis ve orduya teşekkür ediyorum” diyerek, katilin öldürüldüğünü belirtti.

Saldırganın ilkin kentte bir eve giderek iki kişiyi öldürdüğü, daha sonra askeri üssün olduğu yöne hareket ederek, ateş açtığı ve bir silaha el koyduğu ifade edildi.

Yerel basında yayınlanan bir görüntüde, saldırganın daha sonra bir alışveriş merkezi önünde otomobilinden çıkarak bir kaç kez ateş açtığı ve paniğe neden olduğu görülüyor.

Jakapanth Thomma isimli saldırganın kendisi de fotoğraflarını ve bazı mesajlar yayınladığı bildirildi. Thomma’nın Facebook hesabı kapanmadan önce “Bana ödemek zorundasın”, “Kimse ölümden kaçamaz” gibi mesajlar ve kurbanlara için başsağlığı dilediği belirtiliyor.

Olayın gerçekleştiği kentte Tayland’ın en büyük askeri kışlalarından biri bulunuyor.