Tayland’da mağarada mahsur kalan 12 çocuğa ulaşıldı

Tayland’ın kuzeyinde su altında kalan bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve futbol antrenörlerine ulaşıldı. Çocukların hayatta olduğu bildirildi.

Chiang Rai Valisi, mağarada bulunan 13 kişinin hemen tahliye edilmeyeceğini söyledi. Vali, çocuklar çıkışa ulaşmak için 3 kilometrelik yolu yürüyebilecek forma erişene kadar kurtarma ekiplerinin mağarada çocuklarla birlikte kalacağını açıkladı. Yolun kısmen su altında kaldığı belirtildi.

Vali, “Onlara yiyecek ulaştıracağız ama yiyebileceklerinden emin değiliz, çünkü uzun zamandır bir şey yemiyorlar. Suya dalmayı bilen bir doktor da göndereceğiz” dedi.

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuk ve antrenörleri, 23 Haziran günü sportif antrenmandan sonra Myanmar ile Laos sınırındaki Tham Luang mağarasına girmişlerdi. Ancak bu macera, şiddetli muson yağmurları nedeniyle çocukların mağarada mahsur kalmasıyla sonuçlanmıştı.

İlk yardım ekipleri günlerdir, ülkenin bu en büyük mağaralarından biri olan Tham Luang’a girmeye çalışıyordu. Mağaranın 10 kilometreyi aşkın bir ağı var. Yağışlar, arama çalışmalarını zorlu kılmıştı.