Teksas’ta bir okulda 19 çocuk ve bir öğretmen katledildi

Teksas’taki bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 19 çocuk ve bir öğretmen katledildi. 18 yaşındaki saldırgan da polis tarafından öldürüldü.

Vali Greg Abbott, 18 yaşındaki şüphelinin 19’u çocuk ve biri öğretmen olmak üzere 20 kişiyi “acımasız ve anlamsız” bir şekilde öldürdüğünü belirtti.

Saldırı Teksas’a bağlı Uvalde kentindeki bir okulda gerçekleşti. Saldırganın da öldürüldüğü bildirildi.

Bir önceki bilançoda 14 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Saldırı, 5-7 yaş arası çocukların bulunduğu Robb İlköğretim Okulu'nu hedef aldı.

Yüzde 90’ı Hispanik kökenli olmak üzere 500 çocuk bu okulda eğitim görüyordu.

Kamusal alandaki silahlı saldırılar neredeyse günlük olarak yaşanıyor. Ataşli silahla işlenen suçlar New York, Chicago, Miami veya San Francisco gibi büyük kentlerde artış gösterdi.

Mayıs ortasında New York eyaletindeki Buffalo süpermarketinde 10 Afro-Amerikalı ırkçı bir saldırının kurbanı olmuştu.

2018’de Florida’daki Parkland lisesinde çoğu çocuk 17 kişi öldürülmüştü

BİDEN SİLAH LOBİLERİYLE MÜCADELEYE ÇAĞIRDI

ABD Başkanı Joe Biden, silah lobileri ile mücadeleye çağırdı. Beyaz Saray’da kameraların önüne geçen Biden, “Başkan olduğumda bunu yapmak zorunda kalmamayı umuyordum” dedi.

Diplomatik bir Asya turundan dönüşü sırasında uçakta da bu trajedi hakkında bilgi veren Biden "Tanrı aşkına silah lobisiyle ne zaman yüzleşeceğiz?" diye tepki gösterdi. Biden, "Tiksindim ve yorgunum” diye ekledi.

"Bana bu katliam üzerinde bir etkimiz olamayacağını söylemeyin” diyen Biden, “acıyı eyleme dönüştürme” çağrısında bulundu.

Biden, "Silah üreticileri, kendilerine en büyük karı getiren saldırı silahlarını agresif bir şekilde teşvik etmek için yirmi yıl harcadılar" diye konuştu.