TKP-ML Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük istedi

TKP-ML Ortadoğu Parti Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük istedi

Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun 21’inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan TKP-ML Ortadoğu Parti Komitesi, Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük talebinde bulundu.

TKP-ML, “Komplo 21. yılını geride bırakırken, tecrit saldırısı TC devletinin Kürt Ulusal Özgürlük Hareketine ve daha genel anlamda Kürt ulusuna yönelik yüzyıllık imha ve inkar politikasının bir devamı niteliğindedir” dedi.

Açıklamada, “Tecrit ve tretman saldırısı, TC devletinin tüm politik tutsaklara uyguladığı en temel işkence yöntemidir. Faşist devlet komünist, devrimci, demokrat ve yurtsever tüm kesimleri tutsak alarak tecrit ve izolasyon yöntemi ile devrimci kimliğinden arındırmak ve teslim almak istemektedir. Abdullah Öcalan, ailesi ve avukatları ile görüştürülmeyerek yoğunlaştırılmış tecride maruz kalmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Rojava’daki işgal saldırılarına da dikkat çeken TKP-ML, şunları belirtti: “Bugün, Rojava’da elde edilen kazanımlara en fazla saldıran devlet, faşist TC devletidir. Aylardır işgal ettiği Rojava ve Kuzey Suriye topraklarında, kendi iç krizini aşma ve ulusal anlamda Kürt ulusunu imha etme politikasını gütmektedir. İşgal saldırısı emperyalist güçlerin icazeti altında sürmekte, ABD ve Rusya’nın başını çektiği emperyal güçler, Rojava topraklarını dalaşın merkezi haline getirmektedirler. Rojava halkı ise ulusal ve demokratik kazanımları koruma adına faşist işgale ve emperyalist politikalara karşı direnmektedir.

Ortadoğu’da yükselen Kürt özgürlük mücadelesinin en temel sembollerinden olan Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası saldırıya karşı yapılması gerekenin, TC faşizmine karşı mücadele etmek olduğunu bir kez daha yineliyor, 15 Şubat komplosunu lanetliyoruz!”