Trump’a göre Macron’un NATO eleştirileri ‘çok kötü’

ABD Başkanı Donald Trump, “NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini” söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “çok çok kötü” eleştirilerde bulunduğunu savundu.

NATO zirvesi için Londra’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Macron’un “beyin ölümü” açıklamasının “çok hakaret edici” olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Trump, “Çok hakaret edici olduğunu düşünüyorum” dedi. Trump’a göre Macron’un sözleri “28 ülkeye yönelik çok çok kötü” bir değerlendirme.

Macron’un açıklaması karşısında “çok şaşırdığını” söyleyen Trump, Fransa için “çok tehlikeli” olduğunu da savundu. Trump, “Hiç kimsenin Fransa kadar NATO’ya ihtiyacı yok” iddiasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgali ardından NATO’nun “beyin ölümünün gerçekleştiği” tepkisinde bulunmuştu.

Macron, eleştirisini “tamamen üstlendiğini” belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı, bunu Perşembe günü Paris’te NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e de söyledi. Macron ayrıca, bu son zirvenin sadece ABD’nin mali yükünü hafifletme üzerine kurulması konusunda da eleştiride bulundu.