Trump'a ülkesinden tepkiler: Putin esir aldı!

ABD Başkanı Trump'ın, Rusya Başkanı Putin'le görüşmesinde yaptığı açıklamalara ülkesinden sert tepkiler geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le düzenlenen ortak basın toplantısındaki sözlerine ülkesinden tepkiler geldi.

Trump'ın, 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahalesi olduğu yönündeki bulgulara katılmadığını ve Putin’in bunu çok güçlü inkâr ettiğini belirtmesi tepki çekti.

'FIRSATI KAÇIRDI, SORUNLARA YOL AÇACAK'

Trump’a destek vermesiyle de bilinen, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump’ın 2016 müdahalesi için Rusya’yı sorumlu tutma ve gelecek seçimler için güçlü bir uyarı yapma fırsatını kaçırdığını söyledi. Graham, bunun Rusya tarafından bir zayıflık olarak algılanacağını ve daha fazla soruna neden olacağını kaydetti.

'EN UTANÇ VERİCİ PERFORMANS'

Cumhuriyetçi Senatör John McCain de, 'Bir Amerikan Başkanı tarafından tarihteki en utanç verici performanslardan birinin sergilendiğini' söyledi.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da Rusya’nın seçimlere müdahalesinin şüpheye yer bırakmadığını söylerken, Arizona Senatörü Jeff Flake de “Bir Amerikan Başkanı’nın Rusya Cumhurbaşkanı ile yanyana durup Rusya’nın saldırganlığı nedeniyle Amerika’yı suçlayacağını hiç düşünmemiştim" ifadesini kullandı.

'ESİR ALINDI!'

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da CNN’e yaptığı açıklamada, Trump'ın Putin tarafından esir alındığını ve korkutulduğunu belirtti.

Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats ise "Ruslar’ın 2016 seçimlerine müdahalesiyle demokrasimize zarar verme çabalarını net biçimde ortaya koyduk” dedi.

DEMOKRAT KONGRE DE TEPKİLİ

Demokrat Kongre üyeleri de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Senato İstihbarat Komisyonu Üyesi Senatör Mark Warner, Senatör Elizabeth Warren, Hillary Clinton’ın Başkan Yardımcısı adayı Virginia Senatörü Tim Kaine ve Demokrat Florida Senatörü Bill Nelson, Trump'a sert tepki gösterenler arasında.