Trump hakkında ‘görevden alınsın’ tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi'ne Trump'ın görevden alınması için bir suç dayanağı tasarısı sunuldu.

Tasarı ABD'nin California eyaleti temsilcilerinden Demokrat Brad Sherman tarafından sunuldu.

Tasarıda, Rusya'nın ABD 2016 seçimine müdahale ettiği iddialarının araştırılmasına izin verilmemesinin bir suç teşkil ettiği belirtildi. Tasarıya sert tepki gösteren Beyaz Saray, “Gülünç ve politik oyunun en kötü hali” dedi.

Sherman, görevden alma talebinde eski FBI Direktörü James Comey'in aniden görevden alınmasının adaleti engellemeye varan büyük bir suç olduğunu savundu.

Sherman, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın iptal edilmesi için yapılan baskıları hatırlattı.

Sherman, şu ifadeleri kullandı: "Tüm bunlarda Donald Trump bir başkan olarak güveninin aksine, anayasal hükümeti yıkıcı, kanun ve adaletin yüksek amacına ön yargılı ve ABD halkına yönelik incitici bir tavır almıştır. Bu nedenle, Donald Trump suçlu bulunmayı, yargılanmayı ve görevden alınmayı hak etmiştir."

Brad Sherman'ın görevden alma talebini şu ana kadar sadece Teksas eyaleti Demokrat Parti temsilcilerinden Al Green destekledi.

Bu arada Trump, oğlunun başkanlık seçimleri öncesi bir Rus avukatla görüştüğünün ortaya çıkması hakkında konuştu. Trump, oğlu Donald Trump Jr'ın bir Rus avukatla yaptığı görüşmeden haberi olmadığını savundu.

Rusya'nın ABD seçimlerine olası müdahale iddialarına dair konuşan Trump, “Ben ilk günden beri güçlü bir ordu istedim. Aynı zamanda enerji ücretlerini azaltmayı ve kendimize yetecek muhteşem bir enerji yaratmayı istedim. Putin, yel değirmenlerine sahip olmak isteyen Hillary'den hoşlanırdı” ifadelerini kullandı.